Conreu

L’all de Belltall és un all de grill vermell de cabeça petita conreat en secà i que li dóna una textura molt fina. És més petit que alguns alls d’altres zones i pla per la part de sota. La plantació es realitza durant els mesos de novembre i desembre. Cal tenir en compte que és molt important deixar un any de guaret (o d’un altre cultiu) el camp on l’any anterior s’han plantat alls.

Mentre va creixent la planta, cal anar entrecavant per arrencar les herbes que creixen al seu voltant. Més endavant, comença el procès d’escugular (arrencar el cúgol). Aquest procès es realitza per tal que l’all es formi més gros.

Durant el mes de juny s’arrenquen els alls un a un. Després, es deixen assecar durant unes setmanes per poder-los pelar i que quedi la pell blanca.

El darrer procès passa per enforcar els alls. Per dur a terme aquest procès es necessita el sègol. Així, es poden lligar els alls entre ells i es creen els forcs, de diversos tamanys per bé que els més tradicionals són formats per dues cames de 25 cabeces cadascuna.

Cases que formen part de l’Aprupació de productors d’all de Belltall i planten All de Belltall:

Ver Cases de l’Agrupació que planten all de Belltall en un mapa más grande